Sjusjøen

Sjusjøen is een van oudsher boeren bergdorp dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een populair toeristengebied. Sjusjøen ligt vlak onder de boomgrens en 22 km ten oosten van Lillehammer.
De bergen in de omgeving van Sjusjøen zijn vrij mild van karakter en bieden uitstekende mogelijkheden voor wandeltochten. Ook voor de mountain biker is Sjusjøen een eldorado met een onuitputtelijk aantal paden en grindwegen. De sportvisser kan er eveneens goed genieten door het aantal bergmeren en riviertjes, hiervoor is wel een viskaart vereist.

's Winters is Sjusjøen een van de meest sneeuwzekere ski-oorden van Noorwegen en Europa. Het winterseizoen duurt hier in het algemeen 6 maanden, en u kunt er dan ook van alle mogelijke sneeuwpret genieten. Met zijn 350 km geprepareerde skilopies heeft u genoeg variatiemogelijkheden bij het langlaufen. Tevens bied de naar Alpen-standaard wellicht kleine, maar wel zeer familie vriendelijke ski-pistes goede mogelijkheden om te skieën en snowboarden. De langste piste is 2 200 m lang en heeft een hoogteverschil van 250 m. Hier is ook een gratis lift voor beginners, dus er is geen reden om niet ook dit uit te proberen. De hoogvlakte even boven Sjusjøen biedt uitstekende mogelijkheden voor sneeuw-kiten. 

Heel goede slalom-mogelijkheden biedt Hafjell in Øyer, waar in 1994 de Olympische skiwedstrijden werden gehouden. Deze pistes liggen 34 km van Sjusjøen af. 
Sjusjøen heeft een dagelijkse busverbinding met Lillehammer.


Voor het huren van sportuitrusting en lessen, zijn er in het kleine centrum van Sjusjøen goede aanbieders.